utbilldning ett måste

hej på er!

hur är det med alla? själv är det jättebra och jag är på ett strålande humör!
skolan idag rullade också på snabbt och att vi dessutom fick sluta tidigare innebar att jag var hemma halv tre istället för fyra, hur skönt är inte det på en skala?
i och för sig gör det mig inte så mycket, jag tycker värkligen om skolan. visst, det är inte alltid man känner sig jättepeppad för att sitta på en kemilektion tre timmar i sträck eller lösa svåra ekvationer, MEN det är det helt klart värt!

innan har jag haft ångest de dagar i veckan då jag haft spanska, men nu när jag inte tvinngas läsa det mer finns det absolut inget att klaga på.

dessutom började vi en ny kurs idag, mikrobiologi och genetik heter den, låter som en rolig kurs eller vad tror ni?
man ska ta vara på sina år i skolan, det är inte alla som har den möjligheten. ni har väll sätt bilder på alla barn i afrika? ni vet dem jag inte skänkte pengar till för att köpa min jacka? dem har inte samma möjlighet som oss. dem betalar därimot ingen skatt, så tekniskt sätt har dem inte rätt till skolgång.
dessutom behöver dem ingen utbildning. i sina hemland jobbar dem på sin egen mark och lever på sina skördar. de som flyr till ett annat land, t ex sverige får ju ändå bara jobb som städare eller taxichafförer, så vad är poängen med en doktorexamen om man ändå bara skall städa trapphus?

själv läser jag naturprogrammet med naturvetenskaplig inriktning, planerar en stadig karriär och att bli riktigt framgångsrik, vad läser/läste ni?
 
nu ligger högen med läxor och väntar, kemi, matte, engelska eller fysik. vart skall man börja?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *