Få hjälp med fakturahanteringen

Om du driver ett eget företag eller är den som tar hand om företagets fakturor finns det bra sätt att effektivisera det. Idag finns det företag som erbjuder faktura- och kundreskontrahantering och nedan får du mer information om det.

Fixa företagets fakturor

Genom att anlita ett företag som behandlar er faktura kommer ni kunna få bort ett moment. Det möjliggör att ni enklare kan fokusera på era arbetsuppgifter. Det finns flera olika varianter av faktureringstjänster att välja bland. Ni kan till exempel lämna över hela fakturaprocessen till företaget som kommer att sköta allt åt er. De hjälper ert företag från att fakturan skickas tills att pengarna kommer in på ert företagskonto. Därmed kan ni minska kreditrisken och sänka kostnaderna för fakturering vilket ökar intäkterna från påminnelseavgifter och dröjsmålsräntor.

Ni kan även anlita företaget för att få hjälp med betalningspåminnelse. Sist men inte minst kan ni också få hjälp med kundreskontrahantering. Det innebär att ni överlåter kredithanteringsprocessen och de ser till att effektivisera det administrativa arbetet kring det. Det leder till en konsekvent och enhetlig kredithanteringsprocess vilket förbättrar kassaflödet och minskar kredittiden.

Kort sagt kommer ni kunna spara både tid och pengar på att anlita företag som tar hand om fakturorna åt er. På Intrums hemsida får du mer djupgående information om vilka tjänster de erbjuder och starta ett samarbete. Är du osäker på vilken typ av tjänst som er företag behöver kan du kontakta dem för att diskutera er fram till vad ni behöver. Så om ni på företaget tycker att faktureringen tar för mycket tid och energi kan det vara värt att överlåta det till dem som är proffs på det. Det kan också vara skönt att överlåta jobbet om ni själva inte har de kunskaper som krävs för att processen ska gå rätt till.