Hitta din egna stil

Tänk vad skönt att bara kunna gå till garderoben, plocka samman en outfit och känna att dig nöjd. Med en egen stil och en matchande garderob kan du enkelt klä dig snyggt varje dag.

Hitta stilen som passar dig

Alla människor har någon slags klädstil, även om alla inte tänker på hur de är klädda. För att hitta din stil behöver du först ta reda på vilka kläder som du passar och trivs i. Ett tips är att läsa modemagasinet Elle och titta på bilderna i tidningen. Titta på bilder både online och i modemagasinet. När du har hittat ett klädesplagg som du gillar, alltså inte en stil utan ett klädesplagg, så tar du ett kort eller en skärmdump. Leta efter olika plagg som du tycker om under minst en veckas tid. Du bör i alla fall få ihop 50-100 kort. Sedan skall du titta på bilderna. Vilka plagg återkommer? Gillar du svarta jeans, klänningar i sextiotalsmodell eller ett mer naturinspirerat mode med flanellskjortor och norska ulltröjor. Det viktigaste är vad du tycker om och vad som fungerar för dig. Nu har du hittat din stil.

Fixa garderoben

För att kunna gå upp på morgonen och enkelt sätta ihop dagens outfit måste du rensa din garderob på plagg som bara hänger. Sälj eller ge bort. Behåll kläder som du brukar använda. Sedan börjar du allt eftersom att köpa kläder utifrån den stilen som du har hittat. För att lätt match allt i din garderob bör du ha fem basfärger som du håller dig till.