Res med tåg

Att åka tåg är ett fantastiskt sätt att både resa och vara så kallat klimatsmart på. I framtiden kommer vi troligtvis att resa mycket mer med tåg. Idag kan du faktiskt resa till Sydostasien med tåg, istället för att ta flyget på Thailandsresan.

Klimatsmart resande

För oss som gillar att resa och samtidigt tror på klimatförändringar, blir innebörden att vi till viss del måste lägga om vår livsstil. Det är inte hållbart att ta flyget till London över helgen, om vi samtidigt vill göra något åt klimatförändringarna. Samtidigt finns det mycket positivt med att resa och vi vill ju alla fortsätta med det. Då är just tåg ett bra alternativ.

Semestra med tåg

Oavsett om du vill upptäcka mer av Sverige, åka till Thailand eller se mer av Europa kan du ta tåget. I Sverige når du alla orter med SJ och buss. Det är härligt att svischa fram i det svenska landskapet, samtidigt som man sitter i en skön stol eller i restaurangen med en räksmörgås och en kopp kaffe. Om du vill upptäcka Europa kan du köpa ett interrailkort. Vill du resa klimatsmart till Thailand bör du har gott om tid. Då reser du med transsibiriska järnvägen via Ryssland till Kina och sedan vidare till Thailand. Då kan du dyka med gott samvete.