Tips för en finare och slätare hy

För att hyn ska kunna vara strålande och slät behöver den vara återfuktad. Om huden är torr och har brist på fukt kommer den att upplevas därefter. För att kunna ge hyn den fukt den behöver är rätt hudvårdsprodukter nyckeln. På Hudoteket kan du hitta mängder med olika produkter som kan hjälpa dig att få en strålande hy. Hudoteket har flera olika hudvårdsprodukter i sitt sortiment så det finns något för alla. Det viktigaste när du ska välja hudvårdsprodukter är att du väljer dem som passar din hy. Du kan på Hudoteket läsa om olika hudtyper och hudtillstånd för att lättare kunna ta reda på vad din hud faktiskt behöver. Du kan alltid be om råd om du inte riktigt vet vad du ska välja för produkter.

Exfoliera huden varje vecka

För att få en slät hy är exfoliering bra att göra regelbundet. Välj en mildare skrubb för att inte skada och irritera huden men samtidigt få bort alla döda hudceller. Efter att du har exfolierat huden är det bra att använda en återfuktande ansiktskräm. För att huden ska må bra behöver du ha en hudvårdsrutin som först rengör huden och sedan återfuktar den ordentligt. När du ska tvätta din hud är ett tips att använda ljummet vatten, det mår huden bäst av. För att skydda huden mot yttre påfrestningar är solskydd i ansiktet a och o för att kunna ha en slät hud länge i livet.

Drick vatten och sov

Förutom att investera i bra hudvårdsprodukter kan du vårda hyn inifrån. För att boosta huden med fukt ska du tänka på att dricka tillräckligt mycket vatten under dagen. Det är även viktigt att du sover ungefär åtta timmar varje natt. När du sover hjälper du huden att kunna hålla sig ung och fräsch. Det sker en rad olika processer i huden och kroppen medan du sover. Du undviker även fina linjer och rynkor när du sover tillräckligt mycket.

Motionera regelbundet

Att motionera regelbundet är också något som hjälper dig att ha en slät och fräsch hy. När du tränar stimulerar du blodcirkulationen som börjar flöda i kroppen och det är positivt för huden eftersom näringstillförseln till huden förbättras. Träning minskar även stress, vilket är indirekt bra för huden. Vad du äter för mat har också betydelse för hur huden mår.