Sorg kommer efter en förlust

Att förlora en person som står dig nära är hemskt på många sätt. Sorg är en reaktion på förlusten och det är mycket som kan utlösa sorg. När en person i ditt liv rycks bort är det mycket som händer inombords. Om du dessutom ska fixa en begravning på det kan saker kännas övermäktiga. För att sorgen och arbetet kring begravningen ska bli enklare kan det vara en god idé att ta hjälp av en bra begravningsbyrå. Gå in på https://lovabegravning.se/ om du vill anlita en familjär begravningsbyrå. De har lång erfarenhet av begravningar och kan vara till stor hjälp när du ska anordna en begravning. När du går in på https://lovabegravning.se/ kan du läsa om det färdiga paketen som går att välja mellan. Om du önskar kan de skräddarsy en lösning helt för dig. Du kan på https://lovabegravning.se/ även boka tid för en kostnadsfri rådgivning.

Sorg kan utlösa en rad olika känslor

Sorg är något som kan utlösas även om det inte är en person som dör ifrån dig. Du kan drabbas av sorg när en relation tar slut, när du byter jobb eller flyttar. Det finns massor med saker som kan göra att du reagerar med sorg. Det viktiga när sorgen sköljer över dig är att ta hand om den. Det är inget fel med att känna sorg och det är inte alls farligt. Det kan dock känns obehagligt och ge olika fysiska symptom. Du kan bli trött, nedstämd, arg, orolig, få svårt att koncentrera dig och få huvudvärk.

 

Låt sorgen få ta plats

Det skiljer från person till person hur sorgearbetet ser ut. Sorgearbetet är heller inte en linjär process utan du kan kastas runt i en känslostorm under en period. Att sörja är något som tar tid och det är en energikrävande process. Det är tufft att sörja men det viktiga är att våga sörja fullt ut. Det är just det som kommer att göra att du kan gå vidare sinom tid.

Ta hand om dig i sorgen

Sorg gör ont för många. När sorgen är som värst är det bra att försöka ta hand om dig själv så gott det går. Försök att träna, äta bra mat, vara ute i naturen, prata med någon om det känns bra, distrahera dig med andra saker och ha inte för stora krav på dig själv. Våga söka stöd och hjälp av nära och kära eller professionellt om sorgen känns övermäktig.