Uppskatta och älska din kropp

Kroppen får stå ut med olika fysiska påfrestningar under livet, inte minst kvinnokroppen. Alla borde vara stolta över kroppen oavsett hur den påverkas av olika saker. Om du inte riktigt är vän med din kropp är det hög tid att bli det. Det finns några bra knep som du kan använda som förhoppningsvis hjälper dig att kunna börja tycka om din kropp. Om du är missnöjd med något på din kropp är det en bra idé att ta reda på vad det är och om det går göra något åt det. Exempelvis kan du göra ett bröstlyft om du vill förändra din byst. Bröstlyft kan du göra om du har hängande bröst som påverkar din rygg och axlar negativt. Men du kan även göra ett bröstlyft för att du vill att brösten ska återfå sin forna form efter exempelvis graviditet och amning. Det är inget fel med att förändra brösten för att bli mer nöjd med kroppen. Träning är också ett sätt att forma och förändra kroppen. Det viktigaste är att du gör det för din skull och ingen annans.

 

Följ inspirerande konton på sociala medier

Kropphetsen finns lite överallt men framförallt i sociala medier. Kroppen ska vara smal men inte allt för smal, rumpan ska vara rund och midjan ska vara smal. Det finns en hel del ideal och det är nästintill omöjligt att leva upp till sådana ideal. Alla kroppar ser olika ut men är lika vackra. Försök att släppa idealen som finns och följ konton på sociala medier som inspirerar dig att älska din kropp så som den ser ut. Men det är samtidigt inte fel att träna och motionera för att få en tonad och snygg kropp men vissa ideal är ouppnåeliga och att försöka nå sådana gör bara skada. Sätt rimliga och nåbara mål.

 

Prata och tänk positivt om kroppen

Du kan dra stor fördel av att sluta jämföra dig med andra. Det är dock lättare sagt än gjort men det går. Börja smått genom att dirigera om tankarna när du märker att du börjar att jämföra dig med andra. Att ha kläder som du verkligen tycker om och som du känner dig fin i är en annan sak som du kan göra för att bli vän med din kropp. Sluta även att prata illa om din och andras kroppar. Varje gång du tänker eller säger något illa om din kropp kommer du må dåligt av det. Du har allt att vinna på att försöka styra om dina tankar och beteenden.